Saturday, 21 April 2012

8th class-cbse english (Honeydew) Chapter-6 (The is Jody‘s fawn) (Morjorie Kinnan Rawlings)


Answer following questions in short.

Q1) What had happened to Jody’s father?
Ans1) Jody’s father had been bitten by a rattlesnake.

Q2) How did the doe save Penny’s life?
Ans2) To save Penny’s life they used doe’s heart and liver to draw out the poison.

Q3) Why does Jody want to bring the fawn home?
Ans3) Jody wants to bring the fawn home because he doesn’t want to leave it to starve. Fawn was lonely after the death of doe.
  
Q4) How does Jody know that the fawn is a male?
Ans4) Fawn has all the spots in a line whereas in a doe the spots are everywhere. By this he came to know that the fawn is a male.

Q5) Jody didn’t want Mill-wheel with him for two reasons. What were they?
Ans5) Jody didn’t want Mill –wheel with him for two reasons.
Firstly if the fawn was dead or could not be found, he didn’t want to show his emotion.
Secondly if the fawn was found, the meeting would be so personal and emotional that he wouldn’t like to share it with anyone.

Q6) Why was Mill-wheel afraid to leave Jody alone?
Ans6) Mill –Wheel was afraid to leave Jody alone because he might get lost or bitten by the snake.

Q7) How did the deer drink milk from the gourd?
Ans7) Jody dipped his fingers below the level of milk and fawn sucked his fingers.

Q8) Why did Penny Baxter allow Jody to go find the fawn and raise it?
Ans8) To save Penny’s life they used doe’s heart and liver to draw out the poison. The fawn belonged to that doe. It was ungrateful to leave the fawn to starve. So Penny Baxter allowed Jody to go.

Q9) What did Doc Wilson mean when he said,” Nothing in the world ever comes quite free”?
Ans9) Doc Wilson meant that if they had used doe’s life for their purpose, then they must take care of its fawn now.

7 comments:

  1. So thanks to CBSE answers
    I used this answers.......very much

    ReplyDelete
  2. first summary should have been given and after Q&A.

    ReplyDelete
  3. sorry, there are no answers of writing section

    ReplyDelete
    Replies
    1. what the heel are you talking about

      Delete
  4. nice... very helpful to find out the answers

    ReplyDelete
  5. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
    Replies
    1. it was a good answer but I doesn't like it ,as it was very disgusting.............ewwwwwewww....

      Delete