Tuesday, 20 March 2012

8th class -cbse english(honey dew) (Poem) Poem -3 (Macavity- The mystery cat) (T. S. Eliot)


Answer following questions in short.

Q1) Is Macavity a cat really?
Ans1) It seems that Macavity is not really a cat.

Q2) If not, who can Macavity be?
Ans2) Macavity can be a master criminal.

Q3) Why is the Scotland yard baffled?
Ans3) The Scotland yard is baffled because they are not able to catch the master criminal, Macavity.

Q4) What is the reason of flying Squad’s despair?
Ans4) The reason of flying Squad’s despair is that when the flying Squad reach at the scene of crime, Macavity is not there.

Q5) What is the attitude of Macavity?
Ans5) Macavity behaves like a master criminal. He breaks human law as well as the law of gravity.

Q6) Which powers does Macavity posses?
Ans6)  Macavity possess the powers of levitation.

Q7) Where can Macavity be found ?
Ans7) Macavity can be found in the basement or in the air above.

Q8) Who has Macavity been compared with?
Ans8) Macavity has been compared with a snake.

5 comments:

  1. can u please show me related videos for this poem

    ReplyDelete
  2. plzz...put some more questions....

    ReplyDelete
  3. It is not correct textbook questions

    ReplyDelete
  4. PLEASE ANSWER SOME MORE QUESTIONS

    ReplyDelete